Info

O Povljani

Povljana se smjestila na sam jug otoka Paga u prekrasnu prirodnu uvalu. 
Zbog povoljnoj geografskog položaja, dobro je zaštićena od snažnih vjetrova bure i juga. U povijesti, zahvaljujući obilju izvora vode, Povljana je bila poljoprivredno područje koje je stoljećima prehranjivalo veći dio otoka.  Sredinom 20 tog stoljeća dolazi do velikih promjena kada se Povljana uz velika ulaganja stanovništva počinje razvijati u prepoznatljivo turističko odredište. Ornitološki rezervat Veliko blato, prirodno ljekovito blato Segal te prepoznatljivi suhozidi samo su neke od znamenitosti koje će privući vašu pažnju tijekom odmora.

Otok Pag

Otok Pag je jedan od najvećih ali i najsunčanijih otoka u Hrvatskoj s preko 2500 sunčanih sati godišnje. Otok mjesečeva krajolika prošaran je stotinama kilometara suhozida, a nadaleko je poznat po najstarijim maslinicima na sjevernom dijelu Jadrana, solani u gradu Pagu te paškome siru, vrsnom specijalitetu paških ovčara. Čari ovoga otoka možete upoznati na kilometarski uređenim stazama za biciklizam, trčanje ili trekking, šetnicama uz obalu ili u malim skrivenim uvalama koje omogućuju mirno i ugodno uživanje u suncu i pejzažu sjevernog Jadrana. Otok Pag je jedan od najposebnijih otoka Jadrana koji nudi dozu zabave i avanture, tišine i mira, dašak prošlosti, neobičnosti i sasvim običnog uživanja u mirnim uvalama.

Zadar

Grad Zadar je stoljećima bio glavni grad Dalmacije, a danas je najvažniji centar sjeverne Dalmacije bilo u kulturnom, gospodarskom ili prometnom polju. Povijest grada Zadra stara je više od 3000 godina, a da je Zadar danas bogat kulturnom baštinom svjetskog značaja svjedoče brojni spomenici koje svake godine posjećuje sve veći broj turista. U Zadar ćete se zasigurno zaljubiti provedete li barem jednu ljetnu večer promatrajući zalazak sunca na zadarskoj rivi uz Pozdrav Suncu i Morske orgulje.